KVKK - Sistem Global

Bültenler

Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2022 yılı 2. dönem başvurular
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
TÜBİTAK ve TAGEM iş birliği ile “Tarımsal Araştırmalar” başlığı altında, ekosi
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Türkiye’nin teknoloji düzeyi yüksek alanlarda cari açık verdiği ürünleri yerlileştirme hedefiyle yola &cced
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Son günlerde yüksek enflasyon rakamları nedeniyle konut sahiplerinin kira bedellerine uyguladığı fahiş artışlar uzu
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
İstanbul Finans Merkezi ile ilgili 4478 Esas Nolu Kanun teklifi hazırlanarak TBMM Komisyonuna sunulmuştur. Halı hazırda kanun ile ilgil
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Tematik alanda açılan 2. BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı olma özelliğine sahip olan çağrı
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Çağrı kapsamında, ülkemizin karbon emisyonunun azaltılması ve 2050 yılında sıfır karbon hedefine katk&#
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
31 Mayıs 2022 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 538 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel tebliği ile birlikte E-Ticaret sitelerinde yer alan il
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 31.05.2022 tarihli ve 31852 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararında imzalı bordroya
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
28 Mayıs 2022 Tarihli 31849 nolu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7407 Sayılı BANKACILIK KANUNU İLE BAZI
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Katma Değer Vergisi Uygulamalarında yapılacak değişiklikler ile ilgili daha önce bültenlerimiz ile bilgilendirme yapmı&#
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
14.10.2021 tarihli ve 7338 sayılı Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Vergi Usul Kanu
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Bildiğiniz üzere önceki bültenlerimizde Ar-Ge ve Tasarım merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde uzaktan çal&
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
27.05.2022 tarih ve 31848 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAAL
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Sistem Global olarak, “KOBİ’lerin katma değer üretmesine katkı” inanışımıza bir yenisini ekleyerek; An
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
T.C. Ticaret Bakanlığı’nın “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Tur
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Veri sorumlusu E-ticaret şirketi tarafından internet sitesinde/mobil uygulamalarında kullanılan çerezler aracılığı
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Malum karayollarında her gün yüzlerce trafik kazası yaşanmakta, bu kazalar sonucu araçlarda oluşan hasara bağlı o
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Türkiye’nin teknoloji düzeyi yüksek alanlarda cari açık verdiği ürünleri yerlileştirme hedefiyle yola &cced
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
19/1/2022 tarihli ve 7351 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanu
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
13.05.2022 tarih ve 31834 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hizmet İhracatına Yönelik Destekler Serimizi Diğer Hizmet Sektörlerine yönelik İhracat Destekleri ile sonland&
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hizmet İhracatına Yönelik Destekler Serimize Gayrimenkul Hizmetleri Sektörü İhracat Destekleri ile devam ediyoruz. 
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hizmet İhracatına Yönelik Destekler Serimize Fuarcılık Hizmeti İhracat Destekleri ile devam ediyoruz. T.C. Ticaret Bakan
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hizmet İhracatına Yönelik Destekler Serimize Yeşil Hizmetlere yönelik İhracat Destekleri ile devam ediyoruz. “Hizmet İh
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hizmet İhracatına Yönelik Destekler Serimize Lojistik ve Taşımacılık Sektörü İhracat Destekleri ile devam ediy
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Ülkemizde ve tüm dünyada yüksek enflasyon yaşanırken, yeni yatırımların Kredi imkanları ile yapılabilmesi
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hizmet İhracatına Yönelik Destekler Serimizin beşincisi Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri Sektörü 
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Hukukçular tarafından hazırlanan ve mevzuat değişikliklerine göre düzenlenen, cevaplarınızla kişiselleş
Sistem Global Tübi̇tak Teydeb 1501 Ve 1507 Programlarinin 2022 Yili 2. Çağrilari Açiliyor!
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile ihracat yapan imalatçılar
31 Mayıs 2021

VERİ İŞLEME SÖZLEŞMESİ NEDİR, NE DEĞİLDİR?

Uygulamada firmaların sözleşme ekiplerinin sözleşmelere alelade KVKK hükümleri eklediğini görüyoruz, veya danışman olarak bizlerden bu tür hükümler hazırlamamız ve de özellikle bu hükümlerin ihlaline karşı tazminat koşullarını yazmamız talep ediliyor. Belirtmek isteriz ki bu tür bir tazminat, zarar giderim düzenlemesi eklememiz için sözleşme taraflarının müşterek veri sorumlusu veya taraflardan birinin veri işleyen olması gerekir. Eğer karşı taraf ile aranızda bu tür bir ilişki yok ise sözleşmede yapabileceğiniz yalnızca sözleşme konusunun veri işleme amacı taşımadığına dair bir kayıt yerleştirmek olabilir. Veri işleme sözleşmelerinin/hükümlerinin akdedilme amacı, veri sorumlusunun ilgili kişiye karşı veri güvenliğini sağlama yükümlülüğünün yerine getirilmesidir. Bu sözleşmelerle taraf rolleri şekilleniyor. Türk hukuku bağlamında Kişisel Verileri Koruma Kurumu ‘nun bu sözleşmeleri aradığı iki durum var: Veri işleme sözleşmesi: Taraflardan biri veri sorumlusu diğeri de onun veri işleyeni ise, veri işleyenin rollerinin belirlenmesi için, Veri aktarım taahhütnamesi: Veri alıcısı yurtdışında ve veri aktarıcısı Türkiye’de ise aktarılan veriler üzerinde yurtdışında da Türkiye’deki asgari güvenlik standardının sağlanması [?]
19 Ağustos 2020

Gizlilik Politikasına Ne Zaman İhtiyaç Var?

Türkiye’deki veri sorumlularının bir kısmı ilgili kişilere “gizlilik (mahremiyet) politikası” adıyla aydınlatma bildirimleri sunmaktadırlar. Kişisel Verileri Koruma Kurulu ‘nun konuya değindiği kamuoyu duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz. Aydınlatma bildirimi (“privacy notice”), ilgili kişilerin kişisel verileri üzerindeki faaliyetler hakkında bilgilendirildikleri bir içeriği ifade eder. Bu içeriğin amacı ve taşıması gereken unsurlar organizasyon kurallarından farklıdır. Aydınlatma bildirimi, Türk Hukuku bakımından 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yer alan aydınlatma yükümlülüğünün vücut bulmuş halidir. Bu bildirim vasıtasıyla bireyler kendi verilerinin ne amaçla kullanıldığını öğrenirler ve akıbetine yön verebilirler. Kişisel verilerin işlendiği faaliyetlerde, kişisel verilerle hakkında izlenen yöntemleri, benimsenen ilkeleri içeren organizasyon kurallarını ifade eden gizlilik politikası da dolayısıyla, aydınlatma bildiriminden farklıdır. Hangi isimle anılırsa anılsın organizasyon kurallarının oluşturulmasında en temel gerekçe organizasyonun taşıdığı risklerin (personel riski, teknik risk, yasal risk vb. olabilir) minimize edilmesidir. Bu gerekliliğe işaret eder diğer bir durum ise yasal belirsizliklerdir. Gizlilik politikasına bir organizasyonda hukuken iki şekilde ihtiyaç duyulabilir: Organizasyon birden fazla ülkede veri işleme faaliyeti yürütüyordur. Farklı bağlayıcı hukuk kuralları [?]
30 Haziran 2020

KVKK UYUM PROJESİ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

1. Bu firmanız için zorunlu ve önemli midir ?   Evet, KVKK şirketlerin muhakkak uyumlu olması gereken, cezai yaptırımları oldukça ağır bir kanundur. Kanun’un uygulaması Kişisel Verileri Korunma Kurumu tarafından sağlanmaktadır. 2. Sadece KVKK eğitimi yeterli midir? Eğitim tüm sürecin adımlarından önemli bir tanesi diyebiliriz fakat tek başına yeterli değildir. Proje başlangıcında, yeni işe başlayan çalışanlar için gerçekleştirilmesi önemlidir. Yüz yüze veya online eğitimler olabilir,eğitim içeriği veya eğitmenlerin niteliğine de dikkat edilmelidir. Kurum uygulamalarına göre eğitim faaliyeti yılda en az bir kere tekrarlanmalıdır. İşletmenin faaliyetlerine  özel olması da amaca uygun olacaktır. 3. Sadece Kendi Çalışanlarına İlişkin Kişisel Veri İşleyen Bir Şirket de Kanun Kapsamında Değerlendirilecek midir? Kural olarak kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişiler Kanun kapsamında bulunmaktadır. Dolayısıyla sadece kendi çalışanlarına ilişkin kişisel veri işleyen ama tüketici verisi işlemeyen bir fabrika  de Kanun kapsamında değerlendirilecektir. 4. Kamu Muaf Mıdır? Kamu kuruluşları da Kanun kapsamındadır. Yaptırımı farklıdır. 5. Kurul Ceza Veriyor Mu? Kurul kendisine [?]
10 Haziran 2020

KİŞİSEL VERİLERİ HUKUKA UYGUN ŞEKİLDE YURT DIŞINA AKTARABİLMEK NE KADAR MÜMKÜNDÜR?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile yakından ilgilenen veya KVKK hakkında farkındalığı bulunan organizasyonlar ve özellikle uygulayıcılar bakımından yurt dışı aktarımı, içerisinde birçok belirsizliği barındıran kanayan bir yaradır. Esasında konu ile ilgili uluslararası düzenlemeler ve çeşitli yurt dışına aktarım yöntemleri bulunmasına rağmen, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) konu ile ilgili vermiş olduğu son Amazon Türkiye kararı ile aslında hâlihazırda süreci hukuka uygun hale getirebilecek tek yöntemin  “ilgili kişinin açık rızasının alınması” olduğunu ortaya koymuştur. Amazon Türkiye kararı, bir yandan “yurt dışı aktarımında daha önce ceza verilmediği” algısını ortadan kaldırmaya çalışırken bir yandan da KVKK madde 9 (2) kapsamında yurt dışına aktarım yöntemlerinden biri olan veri aktarım taahhütnameleri ile ilgili uygulamadaki bazı soru işaretlerini gidermeyi hedeflemektedir. Nitekim, veri aktarım taahhütnamesi sunmuş ve onay bekleyen bir organizasyonun, süreç askıdayken diğer yurt dışı aktarım yöntemleri ile süreci hukuka uygun hale getirmiş olmasının beklendiği ve taahhütname sunulmasının idari yaptırımı hafifletici bir etken olamayacağı görülmüştür. Zira, [?]
10 Haziran 2020

BİYOMETRİK VERİ İŞLEME FAALİYETLERİNDE YASAL UYUM

6698 Sayılı Kanun ’un 6’ncı maddesinde belirtildiği üzere, biyometrik veri özel nitelikli bir kişisel veridir ve kanunlarda öngörülmedikçe ancak ilgili kişinin açık rızası ile işlenebilir. Kişisel Verileri Koruma Kurulu yayınlamış olduğu 2019/81, 2019/165 ve 2020/167 karar numaralı karar özetlerinde biyometrik veri işleme faaliyetlerinin ölçülülük ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle ilgili kişilerin şikâyetlerini kabul etmiştir. Bu kararlarında 6698 SK ’da biyometrik veri tanımına yer verilmediğini belirten Kurul, Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ’nde yer alan tanım ve düzenlemelere atıfta bulunmuş ve biyometrik veriye ilişkin GDPR ’da yer alan tanımı kabul etmiştir: “yüz görüntüleri veya daktiloskopik veriler gibi bir gerçek kişinin özgün bir şekilde teşhis edilmesini sağlayan veya teyit eden fiziksel, fizyolojik veya davranışsal özelliklerine ilişkin olarak spesifik teknik işlemeden kaynaklanan kişisel veriler”. Ölçülülük İlkesi Üzerinden Denge Testi Biyometrik veri sistemlerinin kullanımında Kurul ölçülülük ilkesine atıf yapmaktadır, bu doğrultuda biyometrik veri işleme sisteminin ne zaman ölçülü olacağına dair bir öngörüde bulunulabilir. Gerekçe konusunda daha ziyade [?]
10 Haziran 2020

TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLERDE YENİ DÖNEM: İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ

Gittikçe dijitalleşen dünyada elektronik pazarlama faaliyetleri günlük hayatımızda daha fazla yer edinmektedir. Her gün cep telefonumuza gelen kısa mesajların veyahut posta kutumuza düşen e-postaların ciddi bir kısmını ticari elektronik iletiler oluşturmaktadır. Elektronik pazarlama faaliyetlerinin önemli bir araç ve stratejisi olan ticari elektronik ileti gönderimi, istenmeyen elektronik iletilerin (spamlerin) önüne geçilmesi ve şirketler yani hizmet sağlayıcılar bakımından güven ve şeffaflığın sağlanması adına birçok mevzuat düzenlemenin konusu olmuştur. Söz konusu düzenlemelerden en günceli olan ve 04.01.2020 tarihli 30998 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ticari elektronik ileti gönderimlerinde yeni bir döneme girilmiştir. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile getirilmiş olan en önemli yenilik, ticari elektronik ileti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikâyet süreçlerinin yönetilmesine imkân tanıyan merkezi bir İleti Yönetim Sistemi (İYS) ’nin kurulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi [?]
6 Nisan 2020

COVID-19 ÖNLEMLERİ VE AVRUPA VERİ KORUMA HUKUKU UYGULAMALARI – BÖLÜM 2

Herhangi bir yasal dayanak bulunmaksızın Corona (Covid-19) ile mücadele adına işletilen her tür uygulama 6698 Sayılı Kanun’a uygun olmak zorundadır. Bu doğrultuda dikkat edilmesi gerekenler: Sağlığa ilişkin veriler Veri Koruma / Mahremiyet Hukuku’nda özel nitelikli kişisel veriler arasında yer alır ve bu verilerin ilgili kişilerin açık rızası olmaksızın işlenmesi yalnızca birtakım şartların yerine getirilmesiyle hukuka uygun kabul edilir. Bu kapsamda kişilerin yerleşke girişlerinde ateşlerinin ölçülmesi, seyahat bilgilerinin, aile bilgilerinin bu kişilerden temin edilmesi ilgili kişilerin açık rızaları yok ise bu işlemin ancak “kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından” daha açık bir ifadeyle bu işlemi yapmaya yetkili bir sağlık çalışanı tarafından gerçekleştirilmesi halinde hukuka uygun kabul edilecektir. İşveren veri sorumlularının, işyerine transfer süreçlerindeki riskleri de gözeterek işyerlerini kapatmaları ve evden çalışma seçeneğini yürürlüğe koymaları kriz sürecinin Veri Koruma [?]
6 Nisan 2020

COVID-19 ÖNLEMLERİ VE AVRUPA VERİ KORUMA HUKUKU UYGULAMALARI – BÖLÜM 1

1-EDPB (Avrupa Veri Koruma Kurulu) EDPB Başkanı Andrea Jelinek, GDPR ve bununla sınırlı olmamak kaydıyla diğer veri koruma kurallarının COVID-10 salgınına karşı mücadelede alınan önlemleri engellemediğini ancak böylesi istisnai durumlarda kişisel verilerin korunması hususuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Nitekim GDPR, işverenin ve yetkili halk sağlığı otoritelerinin, veri sahibinin rızasının alınmasına gerek olmaksızın kişisel veri işlenmesini mümkün kılan hükümler içermektedir. Ancak bu istisna kişisel verilerin işlenmesinin halk sağlığı ile ilgili olarak kamu yararı amacıyla, hayati çıkarları korumak adına veya başka bir yasal zorunluluğu yerine getirmek için işverenler için gerekli olduğunda geçerlidir. Bu süreçte mobil konum verilerinin işlenmesi hususuna açıklık getirilmiştir. EDPB konum verilerinin yalnızca anonim hale getirildiğine veya kişilerin açık rızasının alınması halinde işlenebileceği kuralının altını çizerek, anonim hale getirilen verilerin işlenmesinin mümkün olmadığı durumlarda e-Gizlilik Yönetmeliği’nin 15. maddesi uyarınca, kamu otoriteleri ulusal güvenlik ve kamu güvenliği için gerekli tedbirleri alabilecektir. Söz konusu acil durum tedbirleri demokratik bir toplumda gerekli, uygun ve orantılı [?]