20 Nisan tarihinde kararnamesi yayınlanan Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-TURQUALITY Programının Uygulama Esasları bugün itibariyle yayınlandı.
Bilişim ve alt sektörlerinde yer alan yazılım, gömülü yazılım, dijital oyun, e-spor, finansal yazılım ve teknolojiler, blok zincir yazılım ve teknolojiler, yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik, akıllı şehir ile yeşil dönüşüm yazılım ve hizmetleri, telekomünikasyon, 5G, bulut ve iletişim hizmetleri, veri merkezi, bilişim hizmetleri, sistem bakım ve destek hizmetleri, dijital aracılık ve hizmet platformları ve ilişkili sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ilgili desteklerden faydalanabilmeleri için MERSIS kayıtlarının güncelliği ve NACE bilgilerinin doğru ve eksiksiz oluşu önem kazanıyor.
T.C. Ticaret Bakanlığı belirtilen sektörlere yönelik destek mekanizmasını uygularken; henüz ihracata hazırlık aşamasında olan firmalardan, yurt dışında birçok pazarda markasını tutundurma aşamasında olan firmalara kadar tüm yelpazedeki firmaları göz önünde bulundurmuştur. E-TURQUALITY programı için Stratejik İş Planı hazırlanması zorunlu hale getirilmiş olup; TÜBİTAK-TEYDEB projesini başarı ile tamamlamış olmak, Marka Tescil Belgesine sahip olmak, gibi bazı kriterlere sahip olan firmalar süreçte artı puan alarak önceliklendirilecektir.
İhracatın ilk kademesi olarak kabul edilen İhracata Hazırlık ve Kurumsal Kapasite Oluşturma Aşaması destekleri şu şekildedir;
Yurt Dışına Yönelik Pazarlama ve Pazarda Tutundurma Aşaması destekleri şu şekildedir;
E-TURQUALITY (BİLİŞİMİN YILDIZLARI) PROGRAMI destekleri ise şu şekildedir;
Aşağıda belirtilen kriterlere sahip şirketlere E-TURQUALITY başvuru değerlendirmesinde ilave puan eklenerek öncelik verilir;
Her türlü soru ve görüşleriniz için bizlere info@sistemglobal.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Bilgiyi Tecrübeyle Güce Dönüştürüyoruz…