16. PROJE ÇAĞRISI ÖNCELİKLİ AR-GE KONULARI - Sistem Global
Sistem Global Eği̇ti̇m Ve Öğreti̇m Hi̇zmetleri̇nde Kdv Orani Geçi̇ci̇ Olarak İndi̇ri̇ldi̇
EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİNDE KDV ORANI GEÇİCİ OLARAK İNDİRİLDİ
2 Eylül 2020
Sistem Global İş Sözleşmesi̇ni̇n Feshi̇ Yasaği, Nakdi̇ Ücret Desteği̇ Ve Ücretsi̇z İzi̇n Süreleri̇ Uzatildi!
İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ YASAĞI, NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ VE ÜCRETSİZ İZİN SÜRELERİ UZATILDI!
4 Eylül 2020

16. PROJE ÇAĞRISI ÖNCELİKLİ AR-GE KONULARI

Sistem Global 16. Proje Çağrisi Önceli̇kli̇ Ar-Ge Konulari

I. Grup Öncelikli Ar-Ge Konuları {Bakanlık Destek Üst Limiti: 300.000 TL olup üniversiteler,
TÜBİTAK Ar-Ge birimleri, sivil toplum ve meslek kuruluşları, özel sektör kuruluşları (şahıs
şirketleri ve adi ortaklıklar hariç olmak üzere sermaye şirketleri) proje başvurusunda
bulunabilecektir. Diğer şartlar ise kılavuzda ve mevzuatta belirtilmektedir}

  1. Turunçgil uzun antenli böceği Anoplophora chinensis’in mücadele metodlarının
    belirlenmesi
  2. Önemli bitki hastalık, zararlı ve yabancı ot mücadelesinde yapay zekâ tabanlı tahmin uyarı
    modellerinin geliştirilmesi
  3. Kayısı ve antepfıstığında in-vitro çoğaltmaya uygun anaç geliştirilmesi ve yeni çeşit
    geliştirme
  4. Kurağa dayanıklı dış mekân süs bitkisi çeşitlerinin geliştirilmesi
  5. Meyve ve sebzede hasat öncesi pestisit kalıntı miktarlarını belirleyen taşınabilir cihazların
    geliştirilmesi
  6. Ayçiçeği, pamuk, şeker pancarı, mısır, yeşil mercimek ve kuru fasulye bitkilerinde ileri
    teknolojiler kullanılarak abiyotik ve biyotik stres faktörlerine dayanıklı/toleranslı, pazar
    taleplerine uygun çeşit geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması
  7. Sanayi entegrasyonuna yönelik tıbbi aromatik bitkiler ve boya bitkisi çalışmaları
  8. Levrek, çipura ve alabalık ile ilgili ıslah araştırmaları
  9. Hayvancılık ve su ürünlerinde verim artışına yönelik ıslah, yetiştiricilik sistem ve
    teknolojilerinin geliştirilmesi
  10. Yerel kaynaklardan organik, organomineral ve biyogübre üretimi
  11. Biyogaz tesislerinden çıkan sıvı fermente ürünün gübre olarak değerlendirilmesi
  12. Gemilere yerleştirilen meteorolojik istasyonlar ile meteorolojik verilerin işlenmesi ve
    model geliştirilmesi
  13. İklim değişikliğine uyum çalışmalarında tarımsal verimliliğin arttırılmasına yönelik
    çalışmalar
  14. Yarı iletken nanokristallerin seracılıkta kullanımı
  15. Tarımsal su yönetiminde; su kalitesi, sulama sistem malzemeleri ve drenaj çalışmalarında
    yeni teknik ve teknolojiler geliştirilmesi
  16. Zeytin karasuyu ve prinasının gıda sanayinde kullanılabilirliğinin araştırılması.
  17. Gıda ve yem analizlerinde kullanılan analitik standart, referans materyal gibi yurt dışından
    tedarik edilen malzemelerin ve yeterlilik testlerinin ülkemizde üretilmesinin sağlanması
  18. Alternatif bitkisel protein ekstratlarının yerli imkânlarla üretilmesi ve ticarileştirilmesi
  19. Hayvansal kaynaklardan gıda endüstrisi için jelatin üretimi
    TARIM EKONOMİSİ
  20. Ülkesel bazda, tarımsal ürünlerde üretim, pazarlama ve nihai tüketiciye ulaşana kadarki
    aşamalarda israf ve kayıpların belirlenmesi, belirleme metodolojisinin geliştirilmesi ve
    azaltılmasına ilişkin politika önerilerinin geliştirilmesi
  21. Bölgesel bazda, sürdürülebilir tarımsal işletme büyüklüğünün tespiti
  22. Bakanlık Ar-Ge Destek Programının etki analizi
    II. Grup Öncelikli Ar-Ge Konuları {Proje bütçesinin en fazla %70’i Bakanlık destek üst limiti
    olan 1.000.000 (Bir milyon) TL’yi aşmamak kaydıyla desteklenebilecek olup sadece özel
    sektör kuruluşları (şahıs şirketleri ve adi ortaklıklar hariç olmak üzere sermaye şirketleri)
    proje başvurusunda bulunabilecektir. Diğer şartlar ise kılavuzda ve mevzuatta
    belirtilmektedir}
  23. Kültür bitkilerindeki zararlı organizmalara karşı biyopestisitlerin yerli imkânlarla
    geliştirilerek ticari formlarının üretilmesi ve ruhsatlandırılması
  24. İlaç hammaddesi olarak değerlendirilebilecek endemik geofit türlerinin (Galantamin içeren
    endemik geofit türleri ve/veya Colchicum türleri) geliştirilmesi ve geliştirilen bu türlerden
    ilaç ve/veya ilaç hammaddesi gibi ticari ürünler üretilmesi
  25. Ülkemizde doğal olarak bulunan (Kuzugöbeği, İstiridye, Shitake, Çaşır, Kulacık, Reishi,
    Truf mantarı gibi) egzotik mantar türlerinde ticarete yönelik yerli misel üretiminin
    geliştirilmesi
  26. Yerel kışlık sebze (karnabahar, kırmızı pancar, kereviz, ıspanak, havuç, marul ) veya minör
    sebze gen kaynaklarından yararlanarak yeni çeşit geliştirilmesi
  27. Kapalı mekânda bitkisel üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve optimizasyonu
  28. Bitkisel üretim alanlarının belirlenmesi ve verim tahmininde uzaktan algılama ve yapay
    zekâ tabanlı sistemlerin geliştirilmesi
  29. Jeotermal enerji tesislerinin tarımsal üretime ve çevreye olan etkilerinin azaltılmasına
    yönelik sistemlerin geliştirilmesi
  30. Tarım ve hayvancılıkta sera gazı emisyonlarının analiz/ölçüm ve azaltılmasına yönelik
    sistemlerinin geliştirilmesi
  31. Tarımda atmosfere salınan sera gazlarını azaltan düşük karbonlu üretim teknolojilerinin
    geliştirilmesi
  32. Zeytin karasu ve pirinanın tarımda kullanımı için uygun metodların geliştirilmesi
  33. Hassas tarım teknolojilerinin geliştirilmesi
  34. Zirai mücadelede kendi yürür ilaçlama makinası (24 veya 32 metrelik) geliştirilmesi
  35. Yerli hasat makinalarının geliştirilmesi
  36. Hayvancılıkta ahır içi otomasyon, robotik sistemler ve yazılımların geliştirilmesi
  37. Kanatlı hayvanlarda Newcastle hastalığı için ülkemizde yaygın olan genotiplerine karşı
    GMP şartlarında üretim amacıyla canlı/inaktif aşı geliştirilmesi (En az 1000 doz pilot
    üretim)
  38. Kuduz hastalığına karşı GMP şartlarında üretim amacıyla inaktif kuduz aşısı geliştirilmesi
    (En az 1000 doz pilot üretim)
  39. Atların Batı Nil Virüsü hastalığına karşı GMP şartlarında üretim amacıyla inaktif aşı
    geliştirilmesi (En az 1000 doz pilot üretim)
  40. Hayvancılıkta kullanılan senkronizasyon hormonlarının yerli imkânlarla geliştirilmesi ve
    üretimi
  41. Gıda ve yem katkısı olarak metal-amino asit şelatları, organik mineral, vitamin üretim ve
    optimizasyonu
  42. Yüksek yayla ballarının fizikokimyasal özelliklerinin ortaya konulması
  43. Ülkesel olarak gıda ve yem alanında ihtiyaç duyulan enzim ve ürünlerinin mikrobiyolojik
    yollarla ticari boyutta üretilmesi
  44. Karadeniz’de balık yetiştiriciliği amacıyla açık deniz (50 m. derinlik) kafes teknolojilerinin
    geliştirilmesi
Online Randevu
head: body: