KVKK - Sistem Global Danışmanlık

Bültenler

Sistem Global Danışmanlık Tübi̇tak 1831 Yeşi̇l İnovasyon Teknoloji̇ Mentorluk Çağrisi Açildi!
Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yeşil dönüşüm mevzuatlarına uyum sağlamak için gerek
Sistem Global Danışmanlık Kota Gözetim Belgesi, Tarife Kontenjanı Ve İthal Lisansı Nedir?
Kota Gözetim Belgesi Nedir? Bir ülkenin belirli bir ürün için belirlediği ithalat kotasını veya kontenjanını denetlemek ve yönetmek için verilen bir
Sistem Global Danışmanlık Kosgeb Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Destekleri̇ Güncellendi̇!
KOSGEB, Girişimcilik Destekleri’ni günümüz şartlarına göre tekrar güncelledi. Desteğin üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. De
Sistem Global Danışmanlık Ni̇san 2024 Geli̇şmeler
VERGİ REGÜLASYON & DANIŞMANLIK 📝 2024 BİRİNCİ DÖNEMDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK!30.04.2024 tarihinde yayımlanan 560 Sıra No&
Sistem Global Danışmanlık Geli̇r Vergi̇si̇ Kanunu'Nda Bazi Stopaj Oranlarinda Deği̇şi̇kli̇ğe Gi̇di̇ldi̇!
193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67’nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8434) Gelir Vergisi Kan
Sistem Global Danışmanlık Kobi̇'Lere 20 Mi̇lyonluk Fi̇nansmana Eri̇şi̇m İmkani!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “KOBİ Dijital Dönüşüm Tanıtım Programı” lansmanında, program kapsamında imalat sanayinde
Sistem Global Danışmanlık Sgk Deprem Bölgesi̇nde Mücbi̇r Sebep Hali̇ni̇n Uzatildiğini Duyurdu!
SGK’nın 30/04/2024 tarihli duyurusuna göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde 30/04/
Sistem Global Danışmanlık 2024 Bi̇ri̇nci̇ Dönemde Enflasyon Düzeltmesi̇ Yapilmayacak!
30.04.2024 tarihinde yayımlanan 560 Sıra No’lu VUK Genel Tebliğ kapsamında 2024 hesap dönemi birinci geçici vergi döneminde 213 sayılı kanunun m
Sistem Global Danışmanlık Yeme İçme Hi̇zmetleri̇nde Kdv Oranlarinda Sui̇sti̇mal Ve Beli̇rsi̇zli̇kleri̇ Ortadan Kaldiran Tebli̇ğ Yayimlandi!
Bilindiği üzere 7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, mevcut %18 uygulanan KDV oranları %20’y
Sistem Global Danışmanlık Yillik İşletme Cetveli̇ni̇ Vermek İçi̇n Son Gün 30 Ni̇san!
Sanayi sicil belgesi olan firmalar, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi gereği bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme
Sistem Global Danışmanlık Mart 2024 Geli̇şmeler
VERGİ REGÜLASYON & DANIŞMANLIK 📝 HALKA ARZDA YENİ DÖNEM:AR-GE VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM, YENİLENEBİLİR ENERJİ, PETROKİMYA, TARIM VE SA
Sistem Global Danışmanlık Halka Arzda Yeni̇ Dönem: Ar-Ge Ve Di̇ji̇tal Dönüşüm, Yeni̇lenebi̇li̇r Enerji̇, Petroki̇mya, Tarim Ve Savunma Sanayi̇ Sektörleri̇ne Yöneli̇k Fi̇nansal Kri̇terlerde Önemli̇ Firsatlar!
Ülkemiz ekonomisinin ve sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunma vizyonuyla, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) aldığı son kararları sizl
Sistem Global Danışmanlık Tarim Ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (Tkdk) Ipard Iii Dönemi̇ 1. Başvuru Çağri İlanini Yayinladi!
Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Mart 2024 tarihinde Birinci Başvuru Çağrı İlanı
Sistem Global Danışmanlık Orta Karadeni̇z Kalkinma Ajansi (Oka) 2024 Yilinda Uygulayacaği Fi̇zi̇bi̇li̇te Desteği̇ Ve Tekni̇k Destek Programlarini İlan Etti̇!
1. Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği Programı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2024 yılı bütçesinden finanse edilmek üzere&n
Sistem Global Danışmanlık Anayasa Mahkemesi̇'Nden Geçi̇ci̇ İş Göremezli̇k Hesaplamasi İçi̇n İptal Karari
21.03.2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 01.02.2024 tarihli K.2024/31 karar no’lu Anayasa Mahkemesi kararı ile 5510 sayılı kanunun 17’inc
Sistem Global Danışmanlık Bi̇rleşi̇k Krallik İle Türki̇ye, Moderni̇ze Edi̇lmi̇ş Bi̇r Ti̇caret Anlaşmasina İli̇şki̇n Görüşmelere Başladi!
Birleşik Krallık’ın Brexit süreci dolayısıyla Türkiye arasında yürütülen müzakereler sonucunda Türkiye- Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaş
Sistem Global Danışmanlık Şubat 2024 Geli̇şmeler
VERGİ REGÜLASYON & DANIŞMANLIK 📝 BEYANNAME DÜZENLEME PROGRAMINDA (BDP) BAZI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMIŞTIR! 28/12/2023 tarihli
Sistem Global Danışmanlık Dövi̇zle Ödeme Yasağina Bazi İsti̇snalar Geti̇ri̇ldi̇!
28 Şubat 2024 tarih ve 32474 sayılı Resmî Gazete ile Hazine ve Maliye Bakanlığından, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karara İlişk
Sistem Global Danışmanlık Tübi̇tak 1832 Ve 1833 Çağrilari Yeni̇den Açiliyor!
Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi çerçevesinde, 2023 yılında başlatılan 1832-Sanayide Yeşil Dönüşüm ve 1833-SAYEM Yeşil Dönüşüm ça
Sistem Global Danışmanlık Değerli̇ Konut Vergi̇si̇ Beyannamesi̇ Vermek İçi̇n Son Gün 20 Şubat!
Türkiye sınırları içinde bulunan mesken nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri 2024 yılı için 12.880.000,00 TL üzerinde olan
12 Temmuz 2023
AVRUPA VERİ KORUMA KURULU’NDAN DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR KAMERALARI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
Bir Avrupa Parlamentosu üyesi tarafından AB pazarına giren tüm yeni dizüstü bilgisayarların GDPR Madde 25’e dayalı olarak fiziksel bir kamera kılıfı ile donatılması gerekliğinin belirlenmesi […]
14 Temmuz 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 05.07.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ-2
“Bir sigorta şirketinin veri ihlal bildirimi hakkında” Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 25.02.2021 tarih ve 2021/154 sayılı Karar Özeti Veri Sorumlusunun Kuruma ilettiği ihlal bildiriminde özetle; […]
9 Temmuz 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 05.07.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ-1
“Bir bilişim şirketinin veri ihlal bildirimi hakkında” Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12/03/2020 tarih ve 2020/216 sayılı Karar Özeti Veri Sorumlusunun Kuruma ilettiği ihlal bildiriminde özetle; […]
23 Haziran 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 21.06.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ
21 Haziran 2021 Tarihinde kvkk.gov.tr Sitesinde Yayınlanan Karar Özetlerini Derledik Veri sorumlusu kimdir? KARAR: Yazılım firmasından hizmet alan veri sorumlularının kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş […]
26 Mayıs 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 18.05.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ-2
“Belediyeler tarafından sunulan internet hizmetleri”ne ilişkin Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 25/02/2021 tarih ve 2021/140 sayılı Karar Özeti  Kanunun 12 nci maddesinin (1) numaralı fıkrası uyarınca “Veri sorumlusu; a) Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, b) Kişisel verilere […]
21 Mayıs 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 18.05.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ-1
“Bir sigorta şirketi tarafından hizmetin açık rıza şartına bağlanması hakkındaki ihbar” ile ilgili olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 20/04/2020 tarihli ve 2021/389 sayılı Karar Özeti: […]
22 Nisan 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 14.04.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ
İLGİLİ KİŞİ BAŞVURUSU – “İlgili kişinin veri sorumlusu ile abonelik sözleşmesi kurma amacıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesi kayıtlarına erişim talebi” hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 29/09/2020 […]
31 Mart 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 29.03.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ
BANKALAR- Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 09/02/2021 tarihli ve 2021/115 sayılı Karar Özeti Müşteri yakınının kişisel verilerinin işlenmesi ve hukuk bürosu gibi dış hizmet sağlayıcılara aktarılması […]
24 Mart 2021
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU’NUN 19.03.2021 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞU KARAR ÖZETLERİ
İŞYERİ UYGULAMASI- Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 28/05/2020 tarihli ve 2020/435 sayılı Karar Özeti İşten ayrılan çalışanın savunma yazısı, istifa dilekçesi ve türev özlük evrakları kişisel veri niteliğindedir ve 6698 SK’nın 11’inci maddesi kapsamında veri sorumlusu işverenden bunların […]
18 Ocak 2021
MÜŞTERİYE BAŞKASININ VERİSİNİ GÖNDERMENİN CEZASI VAR! KVKK YENİ KARAR
Sisteminizde yer alan iletişim bilgilerinin doğru ve güncel olduğundan emin misiniz? İletişim bilgilerini, örneğin müşteriden aldığınız bir telefon numarasını teyit ettiğiniz mekanizmalarınız var mı? Kişisel […]
1 Aralık 2020
İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ’NE KAYDOLMA VE MEVCUT ONAYLARIN YÜKLENMESİ İÇİN SON TARİH ERTELENDİ.
Ticaret Bakanlığı’nın web sitesinde 30.11.2020 tarihinde yayınlanan basın açıklamasında tüm dünyayı etkileyen yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının günlük hayattaki olumsuz etkileri sebebiyle farklı sektörlerde bulunan […]
20 Ekim 2020
ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KURUMSAL E-POSTA YAZIŞMALARININ İNCELENMESİ KONULU 17.09.2020 TARİHLİ KARARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Anayasa Mahkemesi (“AYM“) ‘nin 2016/13010 başvuru numaralı kararına konu olay bir avukatlık ortaklığında çalışan başvurucunun açık rızası dışında kurumsal e-posta hesabının işvereni tarafından geriye dönük […]
1 Nisan 2020
COVID-19 İLE MÜCADELE SÜRECİNDE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (“Kurum”) COVID-19 salgılı ile mücadele sürecinde veri sorumlularının kişisel veri işlerken dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin kamuoyu duyurusu, 27.03.2020’de Kurum’un internet […]
1 Nisan 2020
COVID-19 SALGINI İLE MÜCADELE KAPSAMINDA UYGULAMADA KARŞILAN SORUNLAR VE CEVAPLARI
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, 27.03.2020 tarihinde internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda COVID-19 salgını ile mücadele sürecinde sık karşılaşılan sorular ve sorunlar üzerine açıklamalarda bulunmuştur. Kurum hazırladığı duyuruda aşağıdaki hususlara açıklık getirmektedir: Kamu […]
4 Mart 2020
BELGELER KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMUNA ELDEN TESLİM EDİLMEYECEKTİR ve SÜRELER BAKIMINDAN OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURACAKTIR
Kişisel Verileri Koruma Kurumunun internet sitesinde Yeni Tip Koronavirüsün (COVID-19) yayılmasını önlemek ve veri sorumlularını mağdur etmemek amacıyla 18.03.2020’de ve 23.03.2020’de kamuoyu duyuruları yayınlanmıştır. Bilindiği üzere Kurula şikayet başvuruları ve veri ihlal bildirimleri elden, posta veya kargo yoluyla iletilebildiği […]